İçeriğe geç

2017 Ocak-Mayıs Turizm Verileri Açıklandı: Turist Sayısı %5.5 Arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiği verilere göre, 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’ye gelen turist sayısı 2016 yılı Ocak-Mayıs verilerine göre yüzde 5,5 artarak 8 milyon 762 bin 509 kişiye ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı Okan Gökbayır konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi nedeniyle, Türk turizmi olumsuz şekilde etkilendi. Özellikle Rus turistlerin sayısında yaşanan kriz nedeniyle büyük bir düşüş oldu. Ancak başka ülkelere seyahat eden Ruslar aldıkları hizmetten mutsuz oldular ve ilişkilerin de yeniden düzelmesiyle bu sene tekrar Türkiye’ye tekrar geldiler.” şeklinde konuştu.

2017 Ocak-Mayıs Turizm Verileri

Avrupa pazarında ise durumun daha kötü olduğunu anlatan Okan Gökbayır, Avrupalı turistlerin güvenlik konusunu daha fazla önemsediklerini kaydetti. Rusya’nın ardından artış hızı olarak Irak ikinci sırada bulunuyor. Bu iki ülkenin ardındansa; İsrail, Azerbaycan, Ukrayna, İran ve Suudi Arabistan geliyor.

En Çok Ruslar Geldi
Türkiye’ye mayıs ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya, yüzde 21,6’lık oranla birinci sırayı aldı. İstatistiklere göre, mayısta Rusya’dan Türkiye’ye 608 bin 472 ziyaretçi geldi.

Tarih:Haber

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İÇTR - Tüm Hakları Saklıdır © 2018 (İçerikler kaynak gösterilmeden farklı sitelerde yayınlanamaz!)