İçeriğe geç

Türkiye’nin Lezzet Başkenti: Gaziantep

Gaziantep; dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Buraya sadece yemek yemek için bile gidilebilir!

Türkiye’nin güneydoğusunda bulunan Gaziantep, dünyanın en eski  yerleşim bölgelerinden biridir. İstanbul’dan yapacağınız bir buçuk saatlik bir uçak yolculuğu ile Gaziantep’e gelebilirsiniz. Dünya üzerinde, Unesco’nun En Yaratıcı Gastronomi Şehirleri listesinde yalnızca 8 şehir yer alır ve Antep, bunlardan biridir. Burada gastronomi; eğlence, şenlik, kültürler arası iletişim ve sosyal uyum ile eş anlamlıdır. Antep, Türk mutfağının ruhu olarak kabul edilir.

Gaziantep’e gittiğinizde, porsiyonların oldukça büyük olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu yüzden, sipariş verirken yanınızda başka bir arkadaşınızın daha olduğundan emin olun! Peki, Türkiye’nin bu gastronomi şehrinde mutlaka keyfini çıkarmanız gereken lezzetler nelerdir? İşte, mutfağına aşık olacağınız Antep’in en sevilen ve unutulmaz lezzetleri…

Baklava

Baklava, Antep’in en popüler tatlısıdır ve burada lezzeti kesinlikle bir başka. Eve dönerken en azından 1 kilo almalısınız, hatta bagajınızda daha fazla yer varsa, daha fazla almadığınıza pişman olacaksınız!

Antep Fıstıklı Cheesecake

Gaziantep mutfağında cheesecake ne arar demeyin! Antep’in meşhur fıstığına boca edilen bu lezzetli cheesecake dilimleri, kesinlikle harika bir lezzet. En iyisini Facetti Çikolata dükkanında deneyebilirsiniz. Buraya kadar gitmişken, diğer lezzetlerin de tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Kebap, Özellikle De Kuzu Eti

Gaziantep’in kebapları, tüm Türkiye’nin en güzel lezzetleri. Antep’in meşhur Kebapçı Halil Usta’sında, her çeşit kebap bulabilirsiniz. Buradaki birbirinden güzel lezzetler, ağzınızda erir ve çok lezzetlidir. Burası, et severler için harika bir şehirdir!

Katmer

Hep tatlılardan gidiyoruz, ancak Gaziantep, kebaptan sonra lezzetli tatlıların keyfini çıkarabileceğiniz, baklava dışında da bolca seçenek sunan bir şehirdir. Katmer de onlardan biri. Doğranmış Antep fıstığı ile kızartılan katmerin gevrek hamurunu kesinlikle çok seveceksiniz. En iyisi için, Antep’te meşhur Katmerci Zekeriya Usta’yı deneyebilirsiniz.

Antep Fıstıklı Kahve

Çok fazla Türk kahvesi seven biri değilim; ancak Antep fıstıklı kahve kesinlikle istisna olabilir! Denemek isterseniz; Eski Buğday Pazarı’nda, Tekke Cami’nin yanındaki Tahmiş Kahve’ye uğrayabilirsiniz.

Tarih:Tavsiye Köşesi

Tek Yorum

  1. Antepli Antepli

    Memleketimi çok özledim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İÇTR - Tüm Hakları Saklıdır © 2018 (İçerikler kaynak gösterilmeden farklı sitelerde yayınlanamaz!)